Multihrniec: Novinka ako stvorená pre pomalé varenie

Kde sa pomaly varí, tam sa dobre darí. Pomalé varenie je šetrnejšie k vitamínom, minerálom aj k štruktúre surovín, preto je výsledná chuť jedla plná a výrazná. Multifunkčný hrniec je na tento druh prípravy ako stvorený, pričom zvláda aj náročnejšie úlohy.

Trend pomalého varenia sa presúva z kuchýň šéfkuchárov a športovcov do kuchýň fanúšikov zdravého stravovania a nadšených gazdiniek. Princíp pomalého varenia už naznačuje samotný názov. Jedlo sa však nevarí vo vode alebo vývare, ale vo vlastnej šťave. Tú púšťa počas niekoľkých hodín varenia pri teplote cca 80 – 95 °C po tom, čo bolo najprv prudko orestované. Pomaly varené mäso aj zelenina majú autentickú, plnú chuť a jemnú textúru plnú šťavy.

Ak zvyknete pripravovať jedlo v jednom hrnci v rúre, tzv. „eintopf“, určite ten delikátny výsledok poznáte. Lenže varenie v rúre je energeticky pomerne náročné. Oveľa efektívnejšou voľbou je pomalý alebo multifunkčný hrniec Philco PHSC 5600, absolútna novinka vo svojom segmente. Nahradí bežný aj fritovací hrniec, hrniec na varenie ryže, jogurtovač.

Jedlo v ňom môžete pripravovať bežným aj pomalým varením, dusením, fritovaním. Uvaríte v ňom kyprú ryžu, domáci jogurt a využiť sa dá aj na syrové či čokoládovo-ovocné fondue. Pokročilých gurmánov iste zaujme možnosť prípravy sous-vide, keďže hrniec s rovnomerným dvojitým ohrievaním udrží teploty podľa nastavenia od 20° do 220 °C. Tie sa spolu s 11 programami a časom manuálne nastavujú na veľkom prehľadnom LED displeji.

Nastaviť si môžete aj čas varenia a odložený štart, takže jedlo budete mať hotové trebárs hneď ako sa vrátite z prechádzky. Veľká nádoba na varenie s objemom 5,6 l má priehľadnú pokrievku, čo umožňuje sledovať proces varenia bez otvárania hrnca a úniku tepla.

 

Nádoba má nepriľnavé dno, preto sa na nej nič nepripáli a po použití ju stačí umyť v umývačke riadu. Jednoduchšiu prípravu obeda pre 6 osôb si ani nedokážeme predstaviť. Vy áno?

Philco.sk